Здравейте, посетител! [ Регистрация | Входrss

 

119 лв.

Уикенд в Княжевац

 • Статус: Търси
 • Адрес: област Софийска, гр. София, Център
 • Град / Село: град София
 • Телефон: 0878939348
 • Лице за контакт: Илияна Димова
 • Публикувана: март 10, 2018 11:00
 • Изтича след: 28 дни, 18 часове
Уикенд в Княжевац
Уикенд в Княжевац - Снимка1Уикенд в Княжевац - Снимка2Уикенд в Княжевац - Снимка3

Описание

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Маршрут: София – Пирот – Долна Каменица – водопада Бигар – Княжевац – Ниш – Малча – Суковски манастир – София
Дати: 24.03.2018, 12.05.2018, 21.07.2018, 29.09.2018, 24.11.2018
Цена от: 119 лв.

1 ден:
Отпътуване в 7:30 ч. от София, Автогара Сердика, 7:40 ч. от бул. Сливница 138 – бензиностанция Шел по маршрут: София ­- ГКПП Калотина ­- Пирот – Княжевац. Пристигане в град Пирот. Градът е заобиколен от Влашка и Стара планина, които са рядък пример за девствена природа. Пирот е създаден върху изградена през 2 век антична римска станция, носеща названието Turres, което означава „кули”. През 9 век градът става българско владение до падането на Българската държава под византийско и османско владичество. През 15­17 век градът носи османското си име Шехиркьой и е център на вилает. През периода на Възраждането Пирот е център на Нишавската епархия. Тогава се основава Българската екзархия. Най-­отличителният белег на Пирот са неговите килими. Те са уникални и са гладки и от двете страни. Различават се значително от персийските, които са винаги геометрични. Градът се свърза изключително с производството на килими, което процъфтява, но и с отглеждането на овце и произвеждането на невероятно вкусното пиротско овче сирене.

Разходка в центъра на града. Посещава се евтиният пиротски пазар или по желание старата крепост Калето.
След това програмата ни продължава в посока Княжевац, като по пътя ще предстоят още две спирки: първата е посещение на църквата Пресвета Богородица в с. Долна Каменица, както и на българския средновековен владетелски комплекс.
Църквата се намира в средата на селището на издигната над левия бряг на река Тимок поляна по стария военен път от Пирот до Видин. Изписана е около 1323-1330 г. Построена е като храм във феодалното имение на изпиисания в нея Михаил Шишман или негов близък неуточнен по име български болярин от Видинската област на Царството в края на ХIII началото на ХIV в. След изчезването на останалите постройки след турското нашествие храмът, подобно на известната Боянска църква, става енорийска селска черква. Сега не действа постоянно.

Потегляне в посока Княжевац с кратка фото-пауза по пътя край водопада Бигар, над който някога е имало 12 воденици, а смото място местните наричт „Лудото врело“.
Пристигане в гр. Княжевац, и настаняване в хотела. Свободно време за разходка из града, където можете да се насладите на превъзходните вина или да разгледате някои от забележителностите като Старата чаршия и Етногрфския музей, където се намира и най-голямат колекция ръчно плетени чорапи в Сърбия. Вечеря с жива музика. Нощувка.

2 ден:
Закуска. Отпътуване за гр. Ниш. Пешеходна разходка в центъра на града: Площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на Ниш, издигнат през 1936 г.; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус; дворецът “Бановина”, построена през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Посещение на най-големия търговски център. Свободно време.
Програмата продължава с потегляне от Ниш и кратка спирка в с. Малча, където в духа на тази винена екскурзия, ще имате възможност да посетите традиционна винарска изба, както и да опитате местните вина и мезета.
Отпътуване за София с последна спирка по пътя за посещение на Суковския манастир „Св. Богородица“, живописно разположен в долината на река Ерма. Време за разглеждане на манастир и оптътуване.
Пристигане в София на автогара „Сердика“ около 20:00 ч.

За повече информация, вижте на
www.globaltour.bg

ID / Уникален код на обявата: 21529    |   
Кратък URL:

Няма етикети

52 прегледа общо, 2 днес

  

Спонсорирани връзки

   
 

550 лв.

Професионален Курс „Маникюр“

ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ обявява прием за курс по «МАНИКЮР» по утвърдени програми от МОМН и ЕС, висококвалифицирани знания и умения и легитимно държавно Удо...

96 прегледа общо, 2 днес

 

15 лв.

Катрин Макс ООД – Професионални дозатори за течен сапун , душ гел , ш...

Фирма „ Катрин Макс” ООД е лидер в продажбите на професионални дозатори за течен сапун , шампоан и душ гел, сапун на пяна, антибактериален гел за ръце и дезинфекта...

204 прегледа общо, 2 днес

 

200 лв.

Метални врати BorInvest

Метални врати за Вашия дом - направете дома си сигурен и красив с помощта на фирма BorInvest. Сигурността за Вашия дом е на първо място за нас.

84 прегледа общо, 1 днес

 

650 лв.

Курс “Строителен техник” дистанционно обучение

Курс за придобиване на професионална квалификация по професия “Строителен техник”, специалност “Строителство и архитектура”. ЗАПОЧВАНЕ ВЕДНАГА БЕЗ ИЗЧАКВАНЕ НА ГРУ...

107 прегледа общо, 2 днес

 

450 лв.

Врати на склад с промоции

При закупуване на интериорни и входна врата имате подарък от фирмата. Заповядайте при нас. За по-вече информация ни посетете в шоурума. гр.София бул.Сливница 173...

94 прегледа общо, 0 днес

Платена Реклама 125х125

 • Ad 1
 • Ad 2
 • Ad 3
 • Ad 4

Спонсорирани Реклами

Платена Реклама

Препоръчани обяви