Здравейте, посетител! [ Регистрация | Входrss

 

199 лв.

Екскурзия до Босна и Херцеговина – Вишеград, Сараево, Босненски пирамиди Дрвенград

 • Статус: Предлага
 • Град / Село: София
 • Държава: Босна и Херцеговина
 • Телефон: 028680500
 • Лице за контакт: Илияна Димова
 • Публикувана: март 16, 2017 14:23
 • Изтича след: 149 дни, 3 часове
Екскурзия до Босна и Херцеговина – Вишеград, Сараево, Босненски пирамиди Дрвенград
Екскурзия до Босна и Херцеговина - Вишеград, Сараево, Босненски пирамиди Дрвенград - Снимка1Екскурзия до Босна и Херцеговина - Вишеград, Сараево, Босненски пирамиди Дрвенград - Снимка2

Описание

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 4 дни / 2 нощувки
Маршрут: Вишеград – Сараево – Босненски пирамиди – Дрвенград
Дати: 23.03.2017, 28.04.2017, 15.06.2017, 21.09.2017
Цена от: 199 лв.

1 ден
22:30 ч. отпътуване от Пловдив, от паркинга на хотел Тримонциум.
0:30 ч. отпътуване от пл. Ал. Невски, София за Сараево с транзитно преминаване през Сърбия.

2 ден
Посещение на Вишеград. Разходка по един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич „Мостът на Дрина“. Познат още като Мостът на Мехмед паша Соколович, символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненците и сърбите, под защитата на ЮНЕСКО.
По обяд пристигане в Сараево. Пешеходна разходка: Инат къща, Кметството, Баш чаршия, Чешмата Себиль и Катедралата „Сърце Иисусово”. Фотопауза при Латинския (Принципов) мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Франц Фердинанд , което става причина за започването на Първата световна война. Разходка по автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши, традициона босненска кухня и кафенета. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 Ден.
Закуска. По желание (срещу доплащане) посещение на Босненските пирамиди във Високо. Новото научно изследване на пирамидите се превръща в най-големият археологически проект в света. За разкопките, разучаването и съхранението на пирамидата са наети археолози и хиляди доброволци от цял свят. Те са прокопали подземните тунели (лабиринти) в така наречените от Османагич ”древни пясъчници”, направени от човешка ръка. Според изследванията пирамидата е на поне 25000 години и може би се отнася дори към последния етап от ледниковата епоха. Панорамен изглед към Босненските пирамиди (15 мин) от площадка се вижда отдалече цялата долина, сред която са разположени Пирамидите. Отпътуване за подземния лабиринт. Изкачване около 200 – 300 м. и влизане в подземните тунели. Около 550 м. от тунелите са отворени за посетители. Престой в „стаята на здравето” и докосване до големия мегалит К-2-идеално място за медитация (45-90 мин.). Изследванията сочат, че „коремът” на камъка е керамичен, съставен от непознати пиезокристали, които преработват енергиите в полезни трептения. Той е поставен точно където дълбоко отдолу се пресичат две огромни и силни реки, доказани с апаратура. Тяхното мощно течение и особено срещата им, поражда гигантско геомагнитно разрушително поле, което долната страна на камъка поема и трансформира в полезни вибрации. Завръщане в Сараево, Нощувка.

4 ден
Закуска. Посещение на Дрвенград, етно-селото, построено от режисьора Емир Костурица на хълма Мечавник, до границата между Босна и Херцеговина и Сърбия. Състои се от 35 дървени къщи, една от които е къщата на режисьора. Има църква „Св. Сава”, кино, което се нарича „Ъндърграунд”, библиотека „Иво Андрич”, магазин за еко-продукти. Пристигане в София късно вечерта.

За повече информация, вижте на www.globaltour.bg

ID / Уникален код на обявата: 14833    |   
Кратък URL:

Няма етикети

22 прегледа общо, 1 днес

  

Спонсорирани връзки

   
 

 

Автоасистанс

Автоасистанс

10 прегледа общо, 0 днес

Изработка на сайт | Уеб дизайн | PixelByte
 

 

Изработка на сайт | Уеб дизайн | PixelByte

Изработка на сайт, сео оптимизация на сайт и уеб дизайн. Изработка на онлайн магазин и seo оптимизация на онлайн магазин.

12 прегледа общо, 0 днес

Фирма за професионално почистване Rainbow Clean
 

по договаряне

Фирма за професионално почистване Rainbow Clean

Фирма Rainbow Clean предлага професионално почистване на домове и офиси. Изтупване и освежаване на меки подови настилки, матраци и дюшеци с единствената система Rain...

314 прегледа общо, 0 днес

 

1 лв.

Онлайн бетинг портал

Спортни залози, покер и казино новини и стратегии. Виж актуални футболни прогнози и всичко за онлайн хазарта на ibetonline.org.

15 прегледа общо, 0 днес

 

1 лв.

Кашпи, саксии, градински чешми

Предлагаме ръчно изработени саксии - кашпи ичешми от естествени материали. Всички модели и размери са налични на склад. Може да ги видите и докосните в склада в С...

12 прегледа общо, 0 днес

За да изпратите запитване на подателя на тази обява, попълнете формата по-долу.

Спонсорирани Реклами

Платена Реклама 125х125

 • Ad 1
 • Ad 2
 • Ad 3
 • Ad 4

Платена Реклама

Препоръчани обяви

Facebook приятели